ONLINE BIEDEN:   LOGIN - REGISTREER    |

Vernieuwde BWFA veiling schot in de roos met 81.000 euro voor Kannan-merrie

Een frisse wind waaide dit jaar door het bestuur van de BWFA auction. En dat reflecteerde zich in een knappe cataloog waarbij kwaliteit en toekomstperspectief centraal stonden.
Voor het eerst te gast op de vijfsterren stal van Gudrun Patteet en Alain Cloet, Sea Coast Stables, bleek deze vernieuwde BWFA auction een schot in de roos.

Er was internationale aandacht voor het knap verzameld aanbod van veulens, embryos en jonge springpaarden. Zo verhuisden er veulens, paarden en embryos naar Zweden, Amerika, Nederland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Slovenië en Slovakije.

De avond startte met een dankwoord van enkele oude bestuursleden. “Een knappe jonge garde neemt de fakkel over,” verklaarde Hubert Hamerlinck. “En zelf wij zijn onder de indruk. Kijk naar die cataloog en deze locatie, hoe kan dit mislopen?”

En met die woorden was de toon gezet om meteen sterk te bieden op cataloog nummer één Kathmandu ES Z. Dit veulen va Kashmir van Schuttershof x Kannan wisselde meteen van eigenaar voor 14.000 euro. Na deze opwarmer bood het publiek meteen 20.000 euro voor het tweede veulen in de ring, Theresa Optima (Kannan x Arko III). De moeder van dit veulen leverde ook de winnaar van afgelopen weekend’s winnaar in de CSI3* Youngster Tour op het Azelhof.

Het meeste geld voor een veulen werd er geboden op Tequila van de Middelstede. Een exceptioneel veulen van BWFA-referentie, Luigi d’Eclipse. Het merrieveulen vond een nieuwe eigenaar voor 22.000 euro.

Het eerste paard in de ring zorgde voor de recordprijs. Een ware ‘biedoorlog’ ontaarde voor de vijfjarige Orchidee (Kannan x Lys de Darmen). Met een ‘elegance’ in de ring werd uiteindelijk afgeklopt op 81.000 euro. De nieuwe eigenaar uit Amerika toonde een grote belangstelling in de merrie en haalde haar slag thuis.

Na afloop blikte het veilingteam tevreden terug op deze editie waar er gemiddeld ruim 19.000 euro werd gelegd per verkocht paard.

Persbericht BWFA/Equnews

GOEDGEKEURDE HENGST

RUITER
EIGENAAR
VADER
VADER VAN DE MOEDER