ONLINE BIEDEN:   LOGIN - REGISTREER    |

Interview met Tom van de Vijver: “Toekomst perspectief is ons criterium, dat merk je aan onze referenties.”

De registraties voor de tweede selectie dag van de BWFA veiling sluiten volgende week. Daarom namen we even de tijd om inn gesprek te gaan met mede organisator, Tom van de Vijver. Hoe ziet het selectiepanel er uit? en waar letten ze op?

Wie vormt het selectiepanel?

Onze organisatie is een team van jonge enthousiastelingen die op verschillende manieren in aanraking komen met de sport. Ikzelf ben fokker, Chris de Heer vertoeft bijna dagelijks in de sport via de media en Marinus is een “krak” in het ontdekken van jonge kwaliteitsvolle paarden. Ook onze “Raad der Wijzen” staan ons bij tijdens de selectie op zoek naar kwalitatieve veulens en jonge paarden.

Waar letten jullie op?

We streven al jaren naar een zeker niveau en dat reflecteert zich duidelijk in onze knappe referenties. We kijken steeds naar de veulens en paarden vanuit het oogpunt van de sport. De veulens moeten een sportieve uitstraling hebben. We letten erop dat ze goed onderbouwd zijn en een voorwaartse, atletische beweging hebben. Als de motor (de achterhand) in orde zit dan heb je al een goede basis voor een sportieve carrière.

Hoe belangrijk is de moederlijn?

Een moederlijn is enorm belangrijk, dat bewijzen onze referenties maar ook algemeen de paarden die springen op het hoogste niveau in de sport. We proberen steeds een selectie samen te stellen waarbij de moeder zelf gepresteerd heeft op hoog niveau. Thans is dit geen ‘must’. Een veulen dat prachtige papieren kan voorleggen via bv. de grootmoeder maakt evenzeer kans op een selectie.

Dit jaar selecteren jullie ook jonge paarden? Waar let je op?

Bij de paarden willen we dat het verhaal klopt. We focussen ons op paarden die heel wat potentieel vertonen en aanleg hebben voor topsport. Liever een jong groen paard dat op enkele sprongen sterk presteert dan een iets ouder paard dat wel een netjes parcours springt maar waarbij je merkt dat de toekomst minder potentieel is.

Zelf je paard inschrijven voor de BWFA veiling @ Sea Coast Stables?
Ontdek de selectiedata  + Inschrijving HIER

GOEDGEKEURDE HENGST

RUITER
EIGENAAR
VADER
VADER VAN DE MOEDER