ONLINE BIEDEN:   LOGIN - REGISTREER    |

Geslaagd debuut voor BWFA limited edition

Voor het eerst pakte BWFA uit met een extra limited edition en dit nieuwe initiatief werd duidelijk enthousiast onthaald door het publiek. In een tijdperk waarin veulenveilingen geen uitzondering, maar regel zijn, vertrouwen klanten op de expertise en bewezen referenties van BWFA. De atleten van morgen worden gevormd door de fokkerij van vandaag, die steeds meer op topsport gericht is en vraagt om moderne springveulens. BWFA selecteerde 12 sterke, eliteveulens die de top van de BWP fokkerij vertegenwoordigen. De aangeboden kwaliteit werd beloond met buitenlandse belangstelling en nette veilingprijzen. 

BWFA voorzitter Hubert Hamerlinck is dan ook lovend. “Deze exclusieve collectie was heel aantrekkelijk. Mooie veulens uit bewezen stambomen worden beloond. De samenwerking met Waregem Horse Week was een hele fijne ervaring, Ons evenement is nieuw in deze regio, waardoor het voor veel mensen misschien een onbekend gegeven was, maar we zijn zeker blij met dit eerste resultaat.”

Veilingmeester Dirk Zagers klopte twee veulens af tussen €20.000 en €25.000, waaronder Sky van de Zandhoeve die aangekocht werd door Torrey Pines Stables van Eric Lamaze en de oversteek zal maken naar Amerika. Salyan des Dames, een hengstveulen van Catoki uit de moederlijn van Oreade des Dames, verhuist naar Duitsland. Het hoogste bedrag van de avond werd neergeteld voor het paradepaardje van deze limited edition Sir Halifax de W&S, een halfbroer van Halifax van het Kluizebos.

Scarlet van de Pereboom gaat voor €18.000 naar Stijn Stevens, Herman Claessens en Seacoast Stables. Deze merrie van Comme Il Faut komt uit de volle zus van Gunder. “Comme Il Faut zorgt voor moderne paarden die topvoorzichtig zijn. Dat zijn de paarden die je later in de sport nodig hebt. De prestatielijn van Gunder kennen we bovendien zeer goed, waardoor we helemaal overtuigd waren”, aldus Stijn Stevens.

Met een tevreden organisatie, dito kopers en verkopers is deze BWFA limited edition een nieuw initiatief dat duidelijk naar meer smaakt.

 

GOEDGEKEURDE HENGST

RUITER
EIGENAAR
VADER
VADER VAN DE MOEDER