ONLINE BIEDEN:   LOGIN - REGISTREER    |

€36.000 voor veilingtopper BWFA

BWFA beloofde veiling-vuurwerk en zorgde voor knallend spektakel. De kwaliteitsvolle cataloog van 2018 deed zijn werk en trok als gevolg heel wat buitenlandse klanten aan. Veulens werden verkocht naar China, Canada, Ukraine, Frankrijk, Nederland en natuurlijk ook België. Het geveilde totaalbedrag leverde €401.000 op, wat een gemiddelde prijs van €16.040 betekent. De avond kwam rustig op gang, maar naarmate de veulens volgden gingen de handen steeds vlotter in de lucht en waren veulens boven €20.000 geen uitzondering.

Saltador ter Putte, een For Pleasure uit de volle zus van de hengsten Elvis ter Putte en Favorit ASK, werd de veilingtopper van de avond. Een koper uit België legde er maar liefst €36.000 voor neer!

Halifax van het Kluizebos vormde de rode draad doorheen de collectie. De embryo van Chacco-Blue uit de moeder van Halifax ging voor een impressionante €30.000 van de hamer.  Het werd een spannend duel tussen een online bieder uit Ierland en de Nederlander Lowie Joppen, beter bekend van Stal Joppen. “Ik wilde deze embryo absoluut hebben. Het is een interessante moederlijn en aan nakomelingen van Chacco-Blue geraak je gewoon niet meer. Dit is de duurste embryo die ik ooit al kocht, maar hij is het waard.” Stalruiter Rodrigo Almeida hoopt hiermee zijn toekomst te verzekeren. De Halifax-nakomeling Something Special TK vertrekt naar Frankrijk voor €32.000.

De veilingorganisatie sluit hiermee de 19e editie zeer tevreden af in Beervelde af en kijkt vol vertrouwen de editie in Waregem tegemoet.

GOEDGEKEURDE HENGST

RUITER
EIGENAAR
VADER
VADER VAN DE MOEDER